- Dle nakladatelství
- Dle autora
- Báje, mýty, legendy a pověsti; Antická literatura
- 19. století a starší
- Beletrie česká i světová; Povídky; Eseje; Próza
- Cizojazyčné tituly
- Literatura pro děti a mládež, bajky, hry, básničky, komiksy
- Detektivní příběhy; Krimiromány
- Divadlo hudba film kultura
- Esoterika; Astrologie; Astronomie; Vesmír
-
Humanitní vědy
- Antropologie
- Archeologie
- Etika
- Filosofie
- Geografie, cestopisy
- Historie; Dějiny, Dějiny umění
- Jazykověda
- Marketing, management, podnikání
- Politologie
- Právo
- Psychologie, psychiatrie, psychoterapie
- Sociologie; sociální práce a pod.
- Účetnictví; Ekonomie, Finance
- Náboženství; Východní filosofie
- Duchovní nauka, literatura, terapie, ...
- Osobní rozvoj; Životní styl; Partnerské vztahy
- Pedagogika
- Jazykové učebnice
- Kuchařky, Zdravá výživa
- Hudebniny
- Poezie, Eseje, Citáty, Přísloví, Humor
- Přírodní vědy
- Sci-fi; fantasy; záhady; komiks
-
Učebnice, encyklopedie
- Český jazyk, literatura
- Matematika
- Fyzika
- Chemie
- Biologie; Přírodopis; Přírodověda
- Zeměpis, Vlastivěda
- Dějepis
- Společenské vědy
- Elektro
- Strojní
- Stavební
- Malíř, lakýrník, truhlář, instalatér, automechanik
- Hotelovky, kuchař, cukrář
- Obchodní, ekonomická, cestovní ruch
- Oděvní, kosmetička, kadeřník
- Předškolní výchova a DYS
- Umění
- Zahrada, Dům, Hobby, Chov, Ruční práce, Zájmy
- Zdravověda, Cvičení, Pečovatelství, Alternativní medicína
- Životopisy, biografie, monografie, rozhovory
- Architektura
- Informatika
- Sport
- Válečná literatura
- Technická literatura
Potraviny a výživa - Marie Šebelová
Učebnice pro odborná učiliště obor kuchařské práce 3.vydání
Další informace
Učebnice je určena žákům prvního až třetího ročníku odborných učilišť učebního oboru Kuchařské práce. Učební text podává ucelený přehled o základních surovinách potřebných pro přípravu jídel a nápojů. Je členěn v souladu s platnými učebními osnovami a poskytuje základní vědomosti z nauky o výživě. Podává základní informace o složení potravin a významu jednotlivých složek a surovin pro výživu člověka. Učebnice obsahuje kapitoly nazvané Brambory, Zelenina, Ovoce, Vejce, Tuky, Cukr, Nápoje, Jatečné maso a dále specifikuje jednotlivé druhy masa. V závěru textu je žák informován o zásadách správné výživy, různých názorech na výživu, pravidlech hygieny a systému dietní výživy.
116 stran, 21 x 29,5 cm