Partneři

apartmanyaber.jpg
Apartmány Aber

 

profisport.jpg

Potraviny a výživa - Marie Šebelová

Učebnice pro odborná učiliště obor kuchařské práce 3.vydání

Cena:
Cena: 188,-
Evid. číslo: 978-80-7320-261-3
Nakladatelství: Parta
Rok vydání: 2013
Stav knihy: nová
Vazba: brožovaná
Doba dodání: skladem

Další informace

Učebnice je určena žákům prvního až třetího ročníku odborných učilišť učebního oboru Kuchařské práce. Učební text podává ucelený přehled o základních surovinách potřebných pro přípravu jídel a nápojů. Je členěn v souladu s platnými učebními osnovami a poskytuje základní vědomosti z nauky o výživě. Podává základní informace o složení potravin a významu jednotlivých složek a surovin pro výživu člověka. Učebnice obsahuje kapitoly nazvané Brambory, Zelenina, Ovoce, Vejce, Tuky, Cukr, Nápoje, Jatečné maso a dále specifikuje jednotlivé druhy masa. V závěru textu je žák informován o zásadách správné výživy, různých názorech na výživu, pravidlech hygieny a systému dietní výživy.

116 stran, 21 x 29,5 cm